OliveMagazine

Γίγαντες γιαχνί με γαριδούλες σε άλμη Safcol

Γίγαντες γιαχνί με γαριδούλες σε άλμη Safcol

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:10'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
"SAFCOL"... με Τόνο από τους Ειδικούς στα Θαλασσινά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φασόλια γίγαντες, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μέτρια, ξυσμένα στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα πομοντόρια πολτοποιημένα μαζί με το ντοματοχυμό τους
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κονσέρβα γαριδούλες σε άλμη SAFCOL
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στραγγίζετε τα μουλιασμένα φασόλια και τα βάζετε να βράσουν με άφθονο νερό σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα αλατίζετε τα 10 τελευταία λεπτά. Στραγγίζετε τα φασόλια και κρατάτε 2 φλιτζάνια από του ζουμί της κατσαρόλας.

Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 5 λεπτά και προσθέτετε τα φασόλια. Τα γυρίζετε για λίγα λεπτά να γυαλίσουν με το λάδι και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, ανάλογο αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι από το ζωμό των φασολιών. Αφήνετε το φαγητό να βράσει καλά μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα φασόλια και να μελώσει η σάλτσα της ντομάτας. Ίσως χρειαστεί στο ενδιάμεσο να προσθέσετε και τον υπόλοιπο ζωμό από το βράσιμο των φασολιών.

Προς το τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν προτιμάτε τον αντικαθιστάτε με άνηθο που του ταιριάζει επίσης. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή ζεστό, πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό ή άνηθο φρεσκοκομμένο. Συνοδεύετε με γαριδούλες Safcol με ελαιόλαδο και λεμόνι, καλή φέτα και ψωμί ζυμωτό.

Tips

Πρόταση κονσέρβας: άνοιξε SAFCOL ΓΑΡΙΔΕΣ 170γρ. - Κωδ. 0505001


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr