OliveMagazine

Γίγαντες λαδορίγανη στην κατσαρόλα

Γίγαντες λαδορίγανη στην κατσαρόλα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:2:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι σε νερό αποβραδίς
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 πατάτες, χοντροκομμένες
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 300 ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνουμε τους γίγαντες με το δαφνόφυλλο σε μια κατσαρόλα σε άφθονο νερό σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί τους ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και, όταν βράσουν, τους σουρώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τους γίγαντες, τις πατάτες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Σε αυτό το φαγητό ταιριάζει και η απαλή μουστάρδα (προσθέστε 1 κουτ. σούπας) ή λίγο λευκό κρασί με το οποίο θα σβήσουμε τα φασόλια πριν προσθέσουμε τον ζωμό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο