OliveMagazine

Γίγαντες σαλάτα με σκουμπρί

Γίγαντες σαλάτα με σκουμπρί

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. γίγαντες Πρεσπών, Νευροκοπίου ή Καστοριάς
  • 1 κρεμμύδι μικρό, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2-3 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 3 ντομάτες λιαστές, κομμένες σε καρεδάκια
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2½-3 κουτ. σούπας ξίδι ή χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι
  • 2 φιλετάκια σκουμπρί, σε λεπτές λωρίδες
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε σε αρκετό νερό για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ τρίβετε με τα χέρια το κρεμμύδι με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το στύβετε καλά να φύγει η σπιρτάδα μαζί με τα υγρά.

Βάζετε τα φασόλια σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, την κάππαρη, τις ελιές και τις ντομάτες.

Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι ή το λεμόνι, προσθέτετε θρούμπι ή θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, και το ρίχνετε στα φασόλια. Ανακατεύετε τη σαλάτα καλά και τη γαρνίρετε με το σκουμπρί.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σκουμπρί με λακέρδα ή άλλο παστό ψάρι της αρεσκείας σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομματάκια από διάφορα τουρσιά στη σαλάτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr