Διαδικασία
Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε σε αρκετό νερό για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ τρίβετε με τα χέρια το κρεμμύδι με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το στύβετε καλά να φύγει η σπιρτάδα μαζί με τα υγρά.
Βάζετε τα φασόλια σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, την κάππαρη, τις ελιές και τις ντομάτες.
Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι ή το λεμόνι, προσθέτετε θρούμπι ή θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, και το ρίχνετε στα φασόλια. Ανακατεύετε τη σαλάτα καλά και τη γαρνίρετε με το σκουμπρί.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σκουμπρί με λακέρδα ή άλλο παστό ψάρι της αρεσκείας σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομματάκια από διάφορα τουρσιά στη σαλάτα.