OliveMagazine

Γαλέος τας κεμπάπ

Γαλέος τας κεμπάπ

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. γαλέο
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 30ml κρασί λευκό
  • 5 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 κόκκο μπαχάρι
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • λεμόνι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προτού ξεκινήσετε το μαγείρεμα, κόβετε τον γαλέο σε κύβους και τον πατάτε καλά (χωρίς να τον λιώσετε) ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί κουζίνας, για να βγάλει τα υγρά του και να στεγνώσει.

Σε ένα μπολ αλατίζετε και αλευρώνετε τους κύβους του γαλέου, τινάζοντας καλά να φύγει η περίσσεια.

Σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τον γαλέο από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.

Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνετε τα ντοματίνια και τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με καπάκι και βράζετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και ρίχνετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο μπούκοβο αν θέλετε και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr