OliveMagazine

Γαλατόπιτα από την Πελοπόννησο

Γαλατόπιτα από την Πελοπόννησο

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C-170⁰C. Βάζετε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Χτυπάτε τη ζάχαρη με δύο από τα αβγά και τη βανίλια και τα ενσωματώνετε με τα αβγά και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει κρεμώδες. Αποσύρετετο σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αλείφετε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί με ελαιόλαδο. Στρώνετε τη βάση με το πρώτο φύλλο κρούστας και το λαδώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη, απλώνετε από πάνω την κρέμα και φέρνετετις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα.

Χτυπάτε το τελευταίο αβγό και περιχύνετε την κρέμα. Ψήνετε τη γαλατόπιτα στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο