OliveMagazine

Γαλατόπιτα με κρεμμύδια

Γαλατόπιτα με κρεμμύδια

Μερίδες:1 μέτριο ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος, σε κυβάκια
  • ελαιόλαδο για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το αλατοπίπερο, την κανέλα και το μπαχάρι. Τα ανακατεύετε συχνά μέχρι να μαλακώσουν, να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3 και να αποκτήσουν ένα καραμελένιο καφετί χρώμα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το γάλα, το αλεύρι και τα αβγά μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το δυόσμο και λίγο αλάτι.

Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε το χυλό και στη συνέχεια μοιράζετε το βούτυρο στην επιφάνεια. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 1 περίπου ώρα. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αντί για δυόσμο μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο