Διαδικασία
Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις σκουπίζετε. Τις κόβετε στη μέση και τις απλώνετε σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε την καθεμιά με μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη, τις αλατίζετε ελαφρά και τις πιπερώνετε. Τις αφήνετε να περιμένουν.
Ετοιμάζετε τα πολύ ψιλοκομμένα
κρεμμύδια: τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε μέσα το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Ρίχνετε το μαϊντανό και τη μισή γαλέτα. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά και μοιράζετε το μίγμα κρεμμυδιού πάνω στις κομμένες ντομάτες.
Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο ρίχνοντάς το με ένα κουτάλι, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και με την υπόλοιπη γαλέτα. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στους 150οC για 1 ώρα και 30 λεπτά. Το ξεσκεπάζετε και ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170C και ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά.
Σερβίρετε τις ντομάτες σε πιατέλα. Τρώγονται πολύ ευχάριστα και ζεστές και σε θερμοκρασία δωματίου.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή