OliveMagazine

Γαλλικές ντομάτες προβενσάλ

Γαλλικές ντομάτες προβενσάλ

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 ντομάτες κόκκινες, μέτριες, σφιχτές
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στο μίξερ μαζί με λίγο αλάτι
  • 6 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 150γρ. γαλέτα
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις σκουπίζετε. Τις κόβετε στη μέση και τις απλώνετε σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε την καθεμιά με μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη, τις αλατίζετε ελαφρά και τις πιπερώνετε. Τις αφήνετε να περιμένουν.

Ετοιμάζετε τα πολύ ψιλοκομμένα κρεμμύδια: τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε μέσα το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Ρίχνετε το μαϊντανό και τη μισή γαλέτα. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά και μοιράζετε το μίγμα κρεμμυδιού πάνω στις κομμένες ντομάτες.

Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο ρίχνοντάς το με ένα κουτάλι, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και με την υπόλοιπη γαλέτα. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στους 150οC για 1 ώρα και 30 λεπτά. Το ξεσκεπάζετε και ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170C και ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά.

Σερβίρετε τις ντομάτες σε πιατέλα. Τρώγονται πολύ ευχάριστα και ζεστές και σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή

Tips

Προτιμήστε ντομάτες κόκκινες και σφιχτές για το φαγητό σας, γιατί θα διαφορετικά θα μαλακώσουν πάρα πολύ στο ψήσιμο και θα χάσουν τη φόρμα τους.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο