OliveMagazine

Γαλοπούλα κοκκινιστή με πουρέ πατάτας

Γαλοπούλα κοκκινιστή με πουρέ πατάτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη γαλοπούλα

  • 2 στήθη γαλοπούλας χωρίς πέτσα και κόκαλα, σε μπουκίτσες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τον πουρέ

  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 600ml νερό
  • 300ml γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πασπαλίζετε τη γαλοπούλα με αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε με το λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κόλιανδρο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί η γαλοπούλα.

Αφήνετε να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό, το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Σερβίρετε την κοκκινιστή γαλοπούλα σε πιάτα, συνοδεύοντας με τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr