OliveMagazine

Γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και μέλι

Γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και μέλι

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά Μπούτια Γαλοπούλας Νιτσιάκος
  • 30-40 γαρίφαλα
  • 700ml ζωμό κότας
  • 250ml χυμό εσπεριδοειδών (ίσες ποσότητες πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι)
  • 250γρ. μέλι
  • 3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • Για το λάχανο

  • 2 μικρά κόκκινα λάχανα
  • 50γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 λίτρο χυμό πορτοκάλι
  • 100ml ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Χαράζετε τα μπούτια της γαλοπούλας. Ανακατεύετε το μέλι με 50ml από τον χυμό των εσπεριδοειδών.

Βάζετε τα μπούτια της γαλοπούλας σε ένα μικρό και βαθύ ταψί και τα ψήνετε για 1 ώρα με τον υπόλοιπο χυμό και τον ζωμό. Στη μισή ώρα τα γυρίζετε και καρφώνετε τα γαρίφαλα σε διάφορα σημεία, τα αλείφετε με το μίγμα από το μέλι και τον χυμό και συνεχίζετε το ψήσιμο. Στο τέλος, η γαλοπούλα θα αποκτήσει μια ωραία καραμελωμένη κρούστα.

Σουρώνετε όλους τους χυμούς που έχουν μείνει στη γάστρα και τους βράζετε σε κατσαρόλα μέχρι να πάρετε μια πηχτή σάλτσα που θα κρατήσετε για το σερβίρισμα.

Ετοιμάζετε το λάχανο: Το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.

Σε κατσαρόλα σοτάρετε το τζίντζερ με το ελαιόλαδο για 1 λεπτό, προσθέτετε το λάχανο και σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Σερβίρετε με τα μπούτια της γαλοπούλας σε μερίδες ή μία μεγάλη πιατέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr