OliveMagazine

Γαρίδες γλυκόξινες με ανανά

Γαρίδες γλυκόξινες με ανανά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες
  • 2/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια Ανανά DEL MONTE καλά στραγγισμένο, σε κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι από τον Ανανά DEL MONTE
  • 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 3 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1/3 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 7 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το κορν φλάουρ σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Ανακατεύετε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και σοτάρετε τις γαρίδες να ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Σε γουόκ ζεσταίνετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε το σκόρδο και το ζωμό λαχανικών και αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση το φαγητό. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε το τζίντζερ, τη σόγια σος, το μηλόξιδο, το τσίλι, τις σοταρισμένες γαρίδες, το σιρόπι και τα κομμάτια ανανά.

Ανακινείτε καλά το γουόκ και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε συνοδεύοντας με νουντλς ή ρύζι μπασμάτι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr