OliveMagazine

Γαρίδες “μαγειρίτσα”

Γαρίδες “μαγειρίτσα”

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες μεσαίες ή μικρές
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό ή ούζο
  • 1 κιλό μαρούλι ή σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις γαρίδες και φέρνετε μια-δυο βόλτες.

Σβήνετε με το κρασί ή το ούζο, ρίχνετε το ρύζι, τα μαρούλια ή το σπανάκι και 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 15 λεπτά.

Ρίχνετε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κορνφάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε.

Αφήνετε να πάρει μια-δυο βράσεις το φαγητό μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα σε πιάτα.

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα θαλασσινά, όπως μύδια, γυαλιστερές, καλαμαράκι, σουπιά, χταπόδι, καραβίδες ή και κομματάκια από φιλέτο ψαριού. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με χταποδάκι και καλαμαράκια από κονσέρβα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr