OliveMagazine

Γαρίδες με κουρκουμά και λουίζα

Γαρίδες με κουρκουμά και λουίζα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 16 γαρίδες μεγάλες
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 φλιτζάνι φύλλα λουίζας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι πράσινο, χοντροκοπανισμένο
  • 120ml λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250γρ. ρύζι basmati (για το σερβίρισμα)
  • 50γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές τους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το πράσινο πιπέρι, τον κουρκουμά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα φύλλα λουίζας και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά.

Βράζετε το ρύζι (κατά προτίμηση στον ατμό) και το σκεπάζετε με μια πετσέτα φαγητού μέχρι να το σερβίρετε. Σερβίρετε τις γαρίδες με το ρύζι και πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο