OliveMagazine

Γαρίδες σε αμπελόφυλλα

Γαρίδες σε αμπελόφυλλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:7'
Έτοιμο σε:37'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μεσαίες γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά, πλυμένες και στραγγισμένες
  • 100γρ. μικρά αμπελόφυλλα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ¼ (60ml) φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 4
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνετε μία-μία τις γαρίδες και τις βουτάτε σε λίγο χυμό λεμονιού και μετά στο μίγμα με τα βότανα.

Στρώνετε στον πάγκο εργασίας ένα αμπελόφυλλο και τοποθετείτε στην άκρη του μια γαρίδα με την ουρά έξω. Τυλίγετε το αμπελόφυλλο όπως τα ντολμαδάκια και αγκαλιάζετε τη γαρίδα, φροντίζοντας να μένει η ουρά έξω. Όταν τυλίξετε όλες τις γαρίδες, τις στρώνετε σε ταψί.

Τις περιχύνετε με το λάδι και το κρασί, και τις ψήνετε στον φούρνο για 7 λεπτά. Κρατάτε τους χυμούς από το ταψί για το σερβίρισμα.

Σερβίρετε τις γαρίδες και τις συνοδεύετε με λευκό ρύζι ατμού. Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού και συνοδεύετε το πιάτο με ανάμικτη σαλάτα εποχής.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Έλενα Jeffrey

Tips

Μπορείτε να συνδυάσετε άλλο μίγμα για τις γαρίδες όπως, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και ψιλοκομμένο σκόρδο ή άλλα βότανα και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο