OliveMagazine

Γαρίδες σε κανταϊφι, σάλτσα με άνηθο και κρεμμυδάκι

Γαρίδες σε κανταϊφι, σάλτσα με άνηθο και κρεμμυδάκι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 16 γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • ¼ κιλού φύλλο κανταΐφι
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, με το φύλλωμα, σε λεπτές ροδέλες
  • ½ ματσάκι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα ενώνοντας όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύετε καλά. Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Καθαρίζετε από τις γαρίδες τα κελύφη χωρίς να βγάλετε τα κεφάλια και τις ουρές. Αφαιρείτε προσεκτικά το έντερο από τη ράχη των γαρίδων με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού. Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις πασπαλίζετε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το γλυκάνισο. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ούζο και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Παίρνετε το φύλλο κανταΐφι και το χωρίζετε σε 16 μέρη. Τυλίγετε τις γαρίδες με κανταΐφι. Πιέζετε καλά να κολλήσει το κανταΐφι και να κρατήσει το σχήμα της γαρίδας. Προσοχή δεν πρέπει να τυλίγετε το κεφάλι και τη ουρά, αλλά μόνο το σώμα της κάθε γαρίδας.

Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κανταϊφάκια με τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε να στεγνώσουν σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας πριν τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε τις γαρίδες ζεστές συνοδεύοντας με τη σάλτσα δροσερή.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο