OliveMagazine

Γαρίδες στο φούρνο με βούτυρο και λεμόνι

Γαρίδες στο φούρνο με βούτυρο και λεμόνι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 18 γαρίδες μεγάλες
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι καυτερό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε το κέλυφος από τις γαρίδες κρατώντας την ουρίτσα και το κεφάλι τους. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη και αφαιρείτε το έντερο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο μέχρι να λιώσει και, χωρίς να κάψει, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το καυτερό τσίλι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι.

Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετείτε μέσα τις γαρίδες στριμωχτά και τις περιχύνετε με το μίγμα βουτύρου. Τις βάζετε στο κάτω μέρος του ψυγείου να μαριναριστούν για 3 ώρες τουλάχιστον. Τις γυρίζετε πού και πού ενδιάμεσα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε τις γαρίδες για 10-15 λεπτά. Τις βγάζετε και τις σερβίρετε ζεστές και, αν θέλετε, τις συνοδεύετε με ένα «χιονάτο» ρύζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr