OliveMagazine

Γαρίδες τηγανητές με ουζάτο κουρκούτι μπίρας

Γαρίδες τηγανητές με ουζάτο κουρκούτι μπίρας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 750γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά, ξεπαγωμένες
  • 1¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 φλιτζάνι μπίρα περίπου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.

Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες του εμπορίου, όπως πικάντικη, γλυκόξινη, με μουστάρδα, κ.λπ..

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και αρωματικά στο χυλό, όπως φρέσκια ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr