garidomakaronada
clock icon
45'

Γαριδομακαρονάδα

Υλικά

  • 500γρ. σπαγγέτι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 12 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 60ml κρασί λευκό
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 20γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 40γρ. βούτυρο
  • 40γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η γαριδομακαρονάδα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα με θαλασσινά και μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη αφαιρώντας το εντεράκι της πλάτης, αλλά αφήνετε το κεφάλι και την ουρά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάτε ζεστές σε μία πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις ντομάτες. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει να δέσει και να μελώσει.

Ρίχνετε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύετε μέσα την κάππαρη και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Ανακατεύετε μέσα τα σπαγγέτι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις και σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη αφαιρώντας το εντεράκι της πλάτης, αλλά αφήνετε το κεφάλι και την ουρά.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάτε ζεστές σε μία πιατέλα.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις ντομάτες. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει να δέσει και να μελώσει.

Βήμα 4

Ρίχνετε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύετε μέσα την κάππαρη και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Ανακατεύετε μέσα τα σπαγγέτι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις και σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση