OliveMagazine

Γαύρος λαδορίγανη με πιπεριές και ντομάτα

Γαύρος λαδορίγανη με πιπεριές και ντομάτα

Μερίδες:1 μέτριο ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 3 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, για το γαύρο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, για τη σάλτσα με τις πιπεριές
  • 2-3 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τους γαύρους, αφαιρείτε τα κεφάλια, πιέζετε με το δαχτυλάκι σας να φύγουν τα εντόσθια και τους πλένετε καλά. Τους αλατίζετε και τους βάζετε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζετε τη σάλτσα με τις πιπεριές: Πετάτε τα κοτσάνια, βγάζετε τα σπόρια και ψιλοκόβετε τις πιπεριές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Αδειάζετε τη σάλτσα μέσα σε ένα ταψί του φούρνου και βάζετε από πάνω τους γαύρους, τον ένα δίπλα στον άλλον. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μπόλικη ρίγανη, πιπέρι και λίγο χοντρό αλάτι.

Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να καλοψηθούν οι γαύροι και να κάνουν μια κρούστα από πάνω. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους μαζί με τη σαλτσούλα του ταψιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr