OliveMagazine

Γεμιστά καλαμάρια

Γεμιστά καλαμάρια

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μικρά καλαμάρια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι του καφέ κουκουναρόσπορους
  • ½ φλιτζάνι του καφέ σταφίδες μαύρες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια και ψιλοκόβετε τα κεφάλια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, τα ψιλοκομμένα κεφάλια των καλαμαριών, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τους κουκουναρόσπορους, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.

Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το ρύζι και μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις σταφίδες.

Γεμίζετε τα καλαμάρια μέχρι τη μέση με το μίγμα του ρυζιού και κλείνετε το άνοιγμά τους με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι τα καλαμαράκια και το ρύζι να βράσουν και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Styling: Κ. Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: studiom.com

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr