OliveMagazine

Γεμιστά κουλούρια σφολιάτας

Γεμιστά κουλούρια σφολιάτας

Μερίδες:για 12 κουλούρια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 150γρ. φέτα τριμμένη
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 100γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι τριμμένο
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό (για το άλειμμα)
  • σουσάμι για το τελείωμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε τα τυριά και προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά, τον άνηθο ή το δυόσμο και το πιπέρι. Χωρίζετε το μίγμα σε δώδεκα μερίδες.

Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο κατά πλάτος σε έξι λωρίδες.

Απλώνετε μια μερίδα γέμισης στο κέντρο κάθε λωρίδας, αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό. Πατάτε τις άκρες για να κλείσουν και τις ενώνετε για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κουλούρι.

Φτιάχνετε όλα τα κουλούρια και αλείφετε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού.

Απλώνετε άφθονο σουσάμι σε μια λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάτε τα κουλούρια από την πλευρά που είναι αλειμμένη με αβγό.

Τοποθετείτε τα κουλούρια σε ταψί σε απόσταση 3εκ. μεταξύ τους και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr