OliveMagazine

Γεμιστά λαχανικά με ρύζι, τυριά και αντζούγιες

Γεμιστά λαχανικά με ρύζι, τυριά και αντζούγιες

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μικρές ντομάτες
  • 4 στρογγυλά κολοκύθια
  • 4 πιπεριές κόκκινες
  • 200γρ. ρύζι (καρολίνα ή νυχάκι)
  • 5 κουτ. σούπας κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 100γρ. κασέρι ή γραβιέρα, σε κυβάκια
  • 6 αντζούγιες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 5 κουτ. σούπας pesto βασιλικού (έτοιμο από βαζάκι)
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε τα καπάκια από τα κολοκυθάκια και αδειάζετε με ένα κουταλάκι τη σάρκα τους. Την ψιλοκόβετε.

Ζεσταίνετε τέσσερις κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το κολοκυθάκι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και, αφού το ανακατέψετε λίγο, προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνετε το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε στο μισομαγειρεμένο ρύζι τις αντζούγιες, τα τυριά, τις σταφίδες, το pesto και ανάλογο αλατοπίπερο.

Κόβετε τα καπάκια από τις ντομάτες και αδειάζετε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους. Το ψιλοκόβετε και ανακατεύετε το ζουμάκι και τη σάρκα τους με το μίγμα του ρυζιού.

Κόβετε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις ξεσποριάζετε. Αλατοπιπερώνετε το εσωτερικό από τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κολοκύθια και τα λαδώνετε ελαφρά. Γεμίζετε τα λαχανικά με το μίγμα του ρυζιού και τα τοποθετείτε σε ταψάκι. Τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε στο ταψί το ζωμό των λαχανικών και το κρασί και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή όσο χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο