OliveMagazine

Γεμιστά με κιμά

Γεμιστά με κιμά

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 ντομάτες
  • 6 πιπεριές
  • 6 στρογγυλά κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 4 ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβετε την ψίχα από τις ντομάτες και τα κολοκύθια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τους κιμάδες ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ρύζι, την ψίχα των λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνετε τα μυρωδικά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τις πατάτες. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό από τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε καλά και ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο