OliveMagazine

Γεμιστά της γιαγιάς με μυρωδικά και πελτέ

Γεμιστά της γιαγιάς με μυρωδικά και πελτέ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 ντομάτες
  • 4 πιπεριές
  • 4 κολοκυθάκια
  • 4 μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 φλιυτζάνι έξτρα παρθένο. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας (αραιωμένος σε 1 φλ. νερό)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και τρίβετε στον τρίφτη ή στο μούλτι την ψίχα από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη ψίχα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ρύζι, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3.

Τα τοποθετείτε σε ταψί, σκεπάζετε με τα «καπάκια» τους, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε τα γεμιστά στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.

Styling: Κ. Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: studiom.com

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr