OliveMagazine

Γεμιστά φιλέτα «ακορντεόν» με κολοκύθι, ντομάτα και γραβιέρα

Γεμιστά φιλέτα «ακορντεόν» με κολοκύθι, ντομάτα και γραβιέρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2 κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές κίτρινες, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. γραβιέρα, σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια κοπής και κάνετε 5 βαθιές χαρακιές σε κάθε στήθος, προσέχοντας να μην τα κόψετε εντελώς. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.

Πιάνετε με τα δύο δάχτυλα από μια φέτα ντομάτας, πιπεριάς, κολοκυθιού και κρεμμυδιού και τα τοποθετείτε σε μια χαρακιά. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά γεμίζοντας όλα τα κομμένα σημεία των φιλέτων. Αλατοπιπερώνετε και ισομοιράζετε επάνω στα φιλέτα της φέτες γραβιέρας.

Τα μεταφέρετε σε ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Tips

Αν τα λαχανικά σας είναι μεγάλα, κόψτε τις φέτες τους στη μέση για να χωράνε στις εγκοπές των φιλέτων.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr