OliveMagazine

Γεμιστές ντομάτες με καππαροσαλάτα

Γεμιστές ντομάτες με καππαροσαλάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:15 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 ντομάτες μικρές, πλυμένες και σκουπισμένες
  • 1 φλιτζάνι κάππαρη αλατισμένη, ξεπλυμένη, βρασμένη για 10 λεπτά και καλά στραγγισμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελιές πράσινες , χωρίς το κουκούτσι, ζεματισμένες και στραγγισμένες
  • 1 μεγάλη φέτα ψωμί προζυμένιο, μουλιασμένο στο νερό, καλά στυμμένο και τριμμένο σε ψίχουλα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2-3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε από τις ντομάτες ένα καπελάκι από το πάνω μέρος που έχουν το κοτσάνι.

Με ένα κουταλάκι τις αδειάζετε από τη ψίχα, την οποία κρατάτε στην άκρη, φροντίζοντας όμως να αφήσετε αρκετή σάρκα στα εξωτερικά τοιχώματα της ντομάτας . Τις αλατοπιπερώνετε εσωτερικά και τις αφήνετε σε μια σχαρίτσα αναποδογυριζοντάς τις για να στραγγίξουν τα υγρά τους και να μαραθούν για 15 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιείτε την κάππαρη, τις ελιές, το μαϊντανό, το ψωμί, το κρεμμύδι, το εσωτερικό που αδειάσατε από τις ντομάτες, το πετιμέζι και το ξίδι. Μόλις πολτοποιηθούν και γίνουν κρέμα, προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ δουλεύετε το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Στη συνέχεια γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα, τις σκεπάζετε με τα καπάκια και τις βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Σερβίρετε με λίγη σάλτσα αραιωμένου γιαουρτιού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr