OliveMagazine

Γεμιστές ντομάτες με σαλάτα ταμπουλέ

Γεμιστές ντομάτες με σαλάτα ταμπουλέ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 ντομάτες ώριμες, μέτριες, ομοιόμορφες σε μέγεθος και σχήμα
  • 100γρ. πλιγούρι ψιλό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί τριμμένο (φέτα)
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα από σγουρό μαρούλι ή πράσινη σαλάτα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και μουσκεύετε το πλιγούρι για 30 λεπτά σε αρκετό κρύο νερό ώστε να σκεπάζει το πλιγούρι κατά 2εκ. Όταν φουσκώσει τελείως και μαλακώσει, το στραγγίζετε και το απλώνετε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει καλά.

Στο μεταξύ, με ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζετε τις ντομάτες, φυλάτε την ψίχα από τις δύο ντομάτες και την κόβετε σε μικρά κυβάκια. Τη ρίχνετε σε μέτριο μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και το μαρούλι.

Προσθέτετε το πλιγούρι, ανακατεύετε και δοκιμάζετε για αλάτι, λεμόνι και λάδι. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κι άλλο.

Πασπαλίζετε τις ντομάτες με λίγο αλάτι και τις γεμίζετε με το ταμπουλέ. Στρώνετε τέσσερα πιάτα σαλάτας με τα φύλλα μαρουλιού, τοποθετείτε μια ντομάτα στο κέντρο και πασπαλίζετε την ντομάτα με το κατσικίσιο τυρί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr