OliveMagazine

Γεμιστές τηγανίτες

Γεμιστές τηγανίτες

Μερίδες:για 8 μεγάλες τηγανίτες
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το φύλλο

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • Για τη γέμιση

  • 1½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • ¼ φλιτζανιού σουσάμι καβουρδισμένο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το φύλλο: Ανακατεύετε το αλεύρι με το λάδι. Διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και την προσθέτετε στο μίγμα του αλευριού. Ζυμώνετε μέχρι να φτιάξετε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμα.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κατόπιν, τη χωρίζετε σε οκτώ κομμάτια και τα ανοίγετε σε λεπτά μακρόστενα φύλλα. Στο μεταξύ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης. Τη μοιράζετε κατά μήκος των φύλλων. Διπλώνετε το κάθε φύλλο σε ρολό και σχηματίζετε κουλούρες. Φροντίζετε να κλείσουν καλά οι άκρες τους για να μην ξεφύγει η γέμιση.

Σε κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και τις τηγανίζετε μία μία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τις τηγανίτες να στραγγίζουν σε απορροφητικό χαρτί. Ύστερα τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με μέλι. Τις πασπαλίζετε με λίγη από τη γέμιση που περίσσεψε και τις σερβίρετε ζεστές.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr