OliveMagazine

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με σάλτσα γιαουρτιού

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με σάλτσα γιαουρτιού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 18 κολοκυθοανθοί
  • 2 κολοκύθια μέτρια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη και στραγγισμένα καλά
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλό ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε προσεκτικά τα κεντρικά κοτσανάκια των ανθών, χωρίς να ανοίξετε τη βάση τους. Πλένετε τα άνθη ελαφρά, να μη σπάσουν, και τα αφήνετε να στεγνώσουν.

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο μισό λάδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να πιει η γέμιση τα υγρά της.

Γεμίζετε τους ανθούς και διπλώνετε τις άκρες έτσι ώστε να συγκρατήσουν τη γέμιση. Τοποθετείτε τους ανθούς δίπλα δίπλα και σε στρώσεις σε φαρδιά κατσαρόλα. Περιχύνετε με όσο νερό χρειάζεται για να φτάσει η στάθμη του ζωμού στην επάνω στρώση. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε μπολ δίπλα στους κολοκυθοανθούς.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr