OliveMagazine

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι και μυρωδικά

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι και μυρωδικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 30 κολοκυθοανθούς, πλυμένους και καθαρισμένους
  • 250γρ. ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.

Γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς με το μίγμα (περίπου 1-1½ κουτ. σούπας στον καθένα), διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα σε σχήμα σταυρού και τους τοποθετείτε σε κατσαρόλα, τον έναν δίπλα στον άλλον σφιχτά, χωρίς να αφήνετε κενά.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο. Ρίχνετε στην κατσαρόλα ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθεί το πιάτο, σκεπάζετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να φουσκώσει το ρύζι.

Σερβίρετε τους κολοκυθοανθούς ζεστούς ή κρύους.

Styling: Κ. Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: studiom.com

Tips

Κολοκυθοανθούς θα βρείτε στις λαϊκές αγορές και τα μεγάλα μανάβικα. Αν έχετε μποστάνι ή αν τους μαζέψετε μόνοι σας, φροντίστε να το κάνετε πολύ πρωινή ώρα γιατί μετά την ανατολή του ηλίου κλείνουν και θα είναι δύσκολο να τους γεμίσετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr