OliveMagazine

Γεμιστός κιμάς με ρεβίθια και αρνάκι

Γεμιστός κιμάς με ρεβίθια και αρνάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το αρνάκι και τα ρεβίθια

  • 500γρ. αρνάκι
  • 100γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ξύλο κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα αβγά και τον κιμά

  • 450γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 7 αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 πρέζα μπαχάρι, τριμμένο
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το αρνάκι και τα ρεβίθια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αρνάκι σε κομμάτια, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον κουρκουμά, την κανέλα και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Ρίχνετε τα ρεβίθια, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 1 ώρα.

Για τα αβγά: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε τα έξι από τα επτά αβγά σε μπόλικο νερό για 9 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό. Τα κρυώνετε με νερό βρύσης και τα ξεφλουδίζετε.

Για τον κιμά: Σε ένα μούλτι χτυπάτε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Έπειτα τα προσθέτετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά, το τελευταίο αβγό και ζυμώνετε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν. Χωρίζετε τον κιμά σε έξι μπάλες, όσο γίνεται ίδιου μεγέθους. Μέσα σε κάθε μπάλα κιμά κλείνετε από ένα βρασμένο αβγό.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά σε δόσεις τις μπάλες του κιμά να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Όταν το αρνάκι και τα ρεβίθια είναι έτοιμα, αφαιρείτε το καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά επιπλέον να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε τις μπάλες του κιμά και μαγειρεύετε για 3 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο