OliveMagazine

Γεμιστό αρνάκι με φιστίκια και κάστανα

Γεμιστό αρνάκι με φιστίκια και κάστανα

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μπουτάκια από αρνί, περίπου 2 κιλά το καθένα
  • 60γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα και καθαρισμένα
  • 200γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 40γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • 1 πρέζα καυτερή πιπερίτσα τριμμένη ή πιπέρι καγιέν
  • 1 πρέζα από μίγμα 4 μπαχαρικών
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το συνοδευτικό

  • 500γρ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη, σε κύβους
  • 40γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καθαρισμένα
  • 100γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
  • 40γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Χοντροκόβετε τα φιστίκια και τα κάστανα και τα ανακατεύετε.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το βούτυρο, το καυτερό πιπέρι, το μίγμα των 4 μπαχαρικών και λίγο αλάτι, ώστε να πάρετε ένα μίγμα σαν αλοιφή. Αλείφετε μ’ αυτό τα μπουτάκια εσωτερικά, στο κενό που δημιουργήθηκε από το κόκαλο που έβγαλε ο χασάπης.

Γεμίζετε το κενό με τα φιστίκια και τα κάστανα. Δένετε τα μπουτάκια με σπάγκο κουζίνας -όπως κάνετε σ’ ένα ψητό ρολό- βάζοντας ανάμεσα στον σπάγκο και το κρέας από ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνετε.

Σε κατσαρόλα και πάνω σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο λάδι και ροδίζετε τα μπουτάκια απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε ταψί μαζί με τα υγρά της κατσαρόλας και τα βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα.

Κόβετε την κολοκύθα σε κύβους. Την ανακατεύετε με τα φιστίκια, το βούτυρο και τα κάστανα. Τα τοποθετείτε στο ταψί μαζί με το κρέας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμα, περιχύνοντάς τα κάθε τόσο με τα υγρά του ταψιού.

Αφαιρείτε το σπάγκο από το κρέας, μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με κλαδάκια φρέσκου δεντρολίβανου.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr