OliveMagazine

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλου με γαλοτύρι και λεμονάτη σάλτσα δεντρολίβανου

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλου με γαλοτύρι και λεμονάτη σάλτσα δεντρολίβανου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα στη μέση για γέμισμα
  • 200γρ. αλεύρι
  • 3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 200γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50γρ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση

  • 300γρ. γαλοτύρι
  • 50γρ. κασέρι
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 100γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο μέσα κι έξω με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια αλείφετε το εσωτερικό τους με αρκετό γαλοτύρι, πασπαλίζετε με κασέρι, βάζετε από μία πιπεριά Φλωρίνης και τα κρατάτε στην άκρη.

Στη συνέχεια πανάρετε το κοτόπουλο πρώτα με αλεύρι, μετά με το αβγό και τέλος με τη φρυγανιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι, τηγανίζετε τα φιλέτα για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά.

Για τη λεμονάτη σάλτσα: Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο, το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε, σβήνετε με το χυμό, αφήνετε για 1 λεπτό και κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Σερβίρετε το γεμιστό κοτόπουλο περιχυμένο με τη λεμονάτη σάλτσα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Το πανάρισμα είναι καλύτερο όταν περνάτε τα φιλέτα από το αβγό και τη φρυγανιά για δεύτερη φορά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr