OliveMagazine

Γιαουρτοζελέ κεράσι στο ποτήρι

Γιαουρτοζελέ κεράσι στο ποτήρι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:6-8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 γιαούρτια στραγγιστά, 2% λιπαρά
  • 1 φάκελο ζελέ κεράσι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 20 κεράσια φρέσκα, χωρίς το κουκούτσι ή 20 βύσσινα από κομπόστα στραγγισμένα καλά
  • Για το σερβίρισμα

  • 6 κερασάκια μαρασκίνο
  • 6 μπισκότα σαβαγιάρ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το νερό να πάρει βράση και διαλύετε μέσα το ζελέ. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, προσθέτετε το μίγμα του ζελέ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτετε τα κεράσια και ανακατεύετε καλά.

Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια του μαρτίνι και, αφού κρυώσει, βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 6-8 ώρες τουλάχιστον.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, διακοσμείτε το κάθε ποτήρι με ένα μπισκότο σαβαγιάρ και ένα κερασάκι μαρασκίνο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζελέ κεράσι και τα κεράσια με ζελέ φράουλα και φρέσκες φράουλες αντίστοιχα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr