OliveMagazine

Γιαουρτοκέικ με λάδι και αμύγδαλα

Γιαουρτοκέικ με λάδι και αμύγδαλα

Μερίδες:για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και διάμετρο 24εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κεσέ γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 κεσέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσέ κορνφλάουρ
  • ¾ του κεσέ ασπρισμένα αμύγδαλα, αλεσμένα σε πούδρα
  • 2 κεσέδες ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • ½ κεσέ λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι + 3-4 σταγόνες χυμό
  • 1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη (για τη μαρέγκα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα

  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
  • άχνη για πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το γιαούρτι, το λάδι, το αλεύρι, το κορνφλάουρ, τα αμύγδαλα πούδρα, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με μια πρέζα αλάτι και την άχνη. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε προσεκτικά με σπάτουλα, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Βουτυρώνετε τη φόρμα και τη βάζετε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Την πασπαλίζετε στη συνέχεια με αλεύρι και ρίχνετε μέσα το μίγμα της γιαουρτόπιτας. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα.

Ψήνετε τη γιαουρτόπιτα στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού όταν τη βυθίσετε στο μίγμα. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε, αν θέλετε, να σερβίρετε τη γιαουρτόπιτα με σάλτσα πορτοκαλιού, την οποία θα φτιάξετε με καραμέλα (ζάχαρη καραμελωμένη σε βαρύ τηγάνι) και χυμό πορτοκαλιού.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο