OliveMagazine

Γιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι με ζαμπόν και λαχανικά

Γιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι με ζαμπόν και λαχανικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 3 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 3 κουτ. σούπας σος dashi
  • ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας αρωματικό σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 500γρ. μακρύκοκκο ρύζι βρασμένο
  • λίγο πιπέρι κατά προτίμηση σετσουάν
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε μπολ τα αβγά με μία κουταλιά της σούπας dashi sauce, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το μίγμα των αβγών και ανακατεύετε για 1 λεπτό μέχρι να ψηθεί. Κρατάτε πλάι σας το μίγμα των αβγών.

Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά, για μισό λεπτό σοτάρετε το τζίντζερ με τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε το ρύζι, το ζαμπόν, τον αρακά και το μίγμα των αβγών με την υπόλοιπη σος dashi. Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σησαμέλαιο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr