OliveMagazine

Γιομίδια, αλλιώς συκωταριά στο τηγάνι με πιπεριές Φλωρίνης

Γιομίδια, αλλιώς συκωταριά στο τηγάνι με πιπεριές Φλωρίνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια, ολόκληρη, ζεματισμένη και κομμένη σε μπουκίτσες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • χυμό από 1½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2 ματσάκια ρόκα για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Έχετε τη συκωταριά ζεματισμένη και κομμένη σε μέγεθος μπουκιάς. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τη συκωταριά στο τηγάνι και περιμένετε να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές Φλωρίνης, τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύετε για ακόμη 5 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές. Σερβίρετε τα γιομίδια σε πιάτο ή πιατέλα, διακοσμώντας με φυλλαράκια ρόκας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr