OliveMagazine

Γιορτινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και συκωτάκια πουλιών

Γιορτινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και συκωτάκια πουλιών

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 συσκευασία συκωτάκια πουλιών καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο, σε μικρές μπουκίτσες
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πράσο, σε ψιλές ροδέλες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ψιλές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Δεν τις στραγγίζετε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ροδίζετε το κουκουνάρι. Το κρατάτε στην άκρη.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και, μόλις κάψει, ρίχνετε τα συκωτάκια και το κοτόπουλο μαζί με τα μπαχαρικά. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και ρίχνετε το πράσο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Αλατίζετε, συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και τα συκωτάκια.

Σβήνετε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί ρίχνετε μέσα τις ταλιατέλες με ρηχή κουτάλα και το λίγο νεράκι που θα παρασύρει. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, κατεβάζετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr