Διαδικασία
Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Δεν τις στραγγίζετε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ροδίζετε το κουκουνάρι. Το κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και, μόλις κάψει, ρίχνετε τα συκωτάκια και το κοτόπουλο μαζί με τα μπαχαρικά. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και ρίχνετε το πράσο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Αλατίζετε, συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και τα συκωτάκια.
Σβήνετε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί ρίχνετε μέσα τις ταλιατέλες με ρηχή κουτάλα και το λίγο νεράκι που θα παρασύρει. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, κατεβάζετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικο πιπέρι.