OliveMagazine

Γιορτινή Πάβλοβα

Γιορτινή Πάβλοβα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 έτοιμο δίσκο μαρέγκας ή 10 - 12 μπεζέδες
  • 10 - 12 μαρόν γλασέ
  • ¼ φλιτζανιού κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 500ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 2 - 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα το γάλα και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε το κονιάκ κι αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.

Στο μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί.

Για να ετοιμάσετε την πάβλοβα, τοποθετείτε τις μαρέγκες ή τους μπεζέδες σε μία πιατέλα, βάζετε από πάνω τη μισή ποσότητα σαντιγί, τα μισά μαρόνα γλασέ, περιχύνετε με λίγη από τη σοκολάτα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Στο τέλος πασπαλίζετε με τα παστέλια και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr