OliveMagazine

Γιορτινή σαλάτα με κόκκινα φρούτα και κουκουνάρι

Γιορτινή σαλάτα με κόκκινα φρούτα και κουκουνάρι

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. σπανάκι baby καθαρισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο
  • 150γρ. ρόκα καθαρισμένη, πλυμένη και στεγνωμένη
  • 5 ραπανάκια πλυμένα, σκουπισμένα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με φράουλα (προαιρετικά)
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, τη ρόκα και τα ραπανάκια. Ραντίζετε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπάτε επάνω τα κόκκινα φρούτα. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr