OliveMagazine

Γιορτινή σαλάτα της άνοιξης

Γιορτινή σαλάτα της άνοιξης

Μερίδες:για μια σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
  • 1 μαρούλι (την καρδιά) χοντροκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μυρώνια
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό σε ολόκληρα φυλλαράκια
  • 1/3 ματσάκι φύλλα δυόσμο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 φλιτζάνι φράουλες
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • Για τη σος

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού, το ξύδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και χτυπάτε καλά τα υλικά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν.

Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε φετούλες. Κόβετε και τις φράουλες επίσης σε φέτες.

Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τη ρόκα, το μαρούλι, τα μυρώνια, τον μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φετούλες του αβοκάντο και τις φράουλες.

Μέσα σε ένα μπολ σπάζετε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και το ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα. Τέλος, περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως!

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr