OliveMagazine

Γιορτινό γκρατέν ζυμαρικών

Γιορτινό γκρατέν ζυμαρικών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. σέλινο ή πενάκι (ζυμαρικά), βρασμένα
  • 300γρ. μανιτάρια φρέσκα, άσπρα
  • 2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο πικάντικο τυρί της επιλογής σας
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σκουπίζετε με υγρή πετσέτα τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε, μαζί και τα ποδαράκια. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα. Όταν μαραθούν προσθέτετε τα μανιτάρια, το κορνφλάουρ και αλατοπιπερώνετε. Τα σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε το μίγμα των μανιταριών με τα βρασμένα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε το μίγμα σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος και πασπαλίζετε με τυρί και τριμμένη φρυγανιά.

Βάζετε το φαγητό να γκρατιναριστεί στο φούρνο για 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως για συνοδευτικό ή πρώτο πιάτο, παρέα με μια πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο