OliveMagazine

Γιορτινό κοτόπουλo

Γιορτινό κοτόπουλo

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο ανοιγμένο στη μέση (όχι εντελώς), πεταλούδα
  • 4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες χοντρές κυδωνάτες
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη κυδωνάτη, σε χοντρές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε δύο μεγάλα κομμάτια χαρτί ψησίματος και τα απλώνετε χιαστί στον πάγκο της κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα την επιφάνεια και απλώνετε κοντά τη μια στην άλλη τις πατάτες με τα μισά σκόρδα.

Απλώνετε πάνω τους το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε πολύ καλά το κοτόπουλο και το απλώνετε με την πέτσα προς τα πάνω, επάνω από τις πατάτες.

Βάζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα σκόρδα και το βούτυρο και σκεπάζετε καλά, να γίνει ένα σφιχτό πακετάκι, με το χαρτί που περισσεύει. Για να μην ανοίξει το πακέτο, τυλίγετε το όλο σύνολο σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Το βάζετε σε ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα. Ψήνετε για 2 ώρες. Το τελευταίο μισάωρο, ανοίγετε το χαρτί να ροδίσει η πετσούλα του κοτόπουλου. Σερβίρετε ζεστό.

Για τη σάλτσα του: Χτυπάτε στο multi όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να πάρετε ένα μίγμα ομοιογενές. Τη σερβίρετε σε μπολ μαζί με το κοτόπουλο.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr