OliveMagazine

Γιουβέτσι κοτόπουλο

Γιουβέτσι κοτόπουλο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:10
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε κύβους
  • 300γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 800γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 600ml ζωμό κοτόπουλου
  • ½ ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
  • 30ml ελαιόλαδο + 40ml για το τέλος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.

Βάζετε σε μια γάστρα στο φούρνο την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις βράσουν ρίχνετε το κριθαράκι. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και ψήνετε άλλα 10 λεπτά. Αποσύρετε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτετε το δυόσμο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο