OliveMagazine

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. κοτόπουλο Νιτσιάκος φιλέτο από μπούτι
  • 300γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 800γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 600ml ζωμό κοτόπουλου
  • ½ ματσάκι δυόσμο σε φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
  • 30ml ελαιόλαδο + 40ml για το τέλος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπουκιές. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζετε μια κατσαρόλα (που μπορεί να μπαίνει και στο φούρνο) να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε.

Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το κριθαράκι να σοταριστεί κι αυτό για 2 λεπτά, να γυαλίσει. Σβήνετε με το κρασί.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Βάζετε την κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνετε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα.

Βγάζετε την κατσαρόλα από το φούρνο, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και βάζετε ξανά το φαγητό στο φούρνο για 10 λεπτά.

Αφαιρείτε τα κοτσανάκια από το δυόσμο, ψιλοκόβετε τα φύλλα και τα προσθέτετε στο φαγητό μαζί με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Δοκιμάζετε το φαγητό, αλατοπιπερώνετε αν χρειαστεί και σερβίρετε σε πιάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr