Διαδικασία
Βράζετε το μοσχαράκι σε νερό που το σκεπάζει αρκετά μέχρι να μαλακώσει. Ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα όταν χρειαστεί. Στραγγίζετε όσο ζουμάκι έχει μείνει και το κρατάτε στην άκρη.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και τσιγαρίζετε το µοσχαράκι ελαφρά. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα κολοκύθια κι ανακατεύετε.
Αφού μαραθούν τα λαχανικά ρίχνετε τις φρέσκες ντοµάτες, τον πελτέ διαλυµένο σε λίγο νερό, το μπαχάρι, τη δάφνη, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Χαµηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, µέχρι να µαλακώσει καλά το κρέας.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200oC. Μόλις µαλακώσει το µοσχαράκι και δέσει η σάλτσα του αφαιρείτε τη δάφνη και τα μπαχάρια και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κριθαράκι. Ανακατεύετε και αδειάζετε το φαγητό σε βαθύ ταψί κατά προτίµηση πήλινο. Προσθέτετε τον ζωμό που έχετε κρατήσει αφού τον ζεστάνετε πρώτα και ψήνετε το γιουβέτσι στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, µέχρι να µαλακώσει το κριθαράκι Aν η σάλτσα δεν είναι αρκετή για να σκεπάσει το ζυμαρικό, καλό θα ήταν να προσθέσετε λίγο νερό ακόµα.
Πέντε λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο το πασπαλίζετε µε το τριµµένο τυρί. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή