OliveMagazine

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:3:0'
Έτοιμο σε:3:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. αρνί (μπούτι)
  • 500γρ. χοιρινό
  • 200γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους ή κεφαλογραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 4 λαδόκολλες μεγάλες,διπλωμένες στη μέση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους.

Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο, το μπαχάρι και το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά με το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν σαν πηχτή αλοιφή. Αλείφετε καλά το κρέας με το μίγμα.

Μοιράζετε το κρέας και το χαλούμι στις λαδόκολλες. Ραντίζετε με λίγο κρασί. Τυλίγετε και κλείνετε πολύ καλά με σπάγκο για να μείνουν οι χυμοί του φαγητού μέσα στις λαδόκολλες. Ψήνετε μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό, στους 170°C για 2½ με 3 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr