OliveMagazine

Γκρανόλα με μέλι

Γκρανόλα με μέλι

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100 γρ. Βούτυρο Lurpak Soft (ανάλατο)
  • 500 γρ. ακατέργαστη βρώμη, 3-4 είδη
  • 75 γρ. αμύγδαλα
  • 75 γρ. φουντούκια
  • 75 γρ. ηλιόσπορο
  • 75 γρ. κολοκυθόσπορο
  • Υγρά υλικά

  • 200 ml μέλι
  • 35 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 100 ml νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε την γκρανόλα ισομερώς στις 2 φόρμες στις οποίες έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για περίπου 1 ώρα.

Ανακατεύουμε την γκρανόλα προσεκτικά με μία μεγάλη πιρούνα και ψήνουμε στον φούρνο για άλλη μία ώρα στους 100°C. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να στεγνώσει μέσα σε αυτόν.

Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε την γκρανόλα σε ένα αεροστεγές δοχείο και τη διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Διατηρείται για περίπου 2 μήνες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο