OliveMagazine

Γκρατέν με ζυμαρικά, μανιτάρια και πράσα

Γκρατέν με ζυμαρικά, μανιτάρια και πράσα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. κοντά ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. αχιβάδα, φιογκάκι, καμπανούλες), βρασμένα
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σκουπίζετε με υγρή πετσέτα τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε (μαζί και τα ποδαράκια).

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα. Όταν μαραθούν προσθέτετε τα μανιτάρια, το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνετε. Σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε το μίγμα των μανιταριών με τα βρασμένα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με το τυρί. Βάζετε το φαγητό να γκρατιναριστεί στο φούρνο για 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr