OliveMagazine

Γκρατέν με μπρόκολο και τυριά

Γκρατέν με μπρόκολο και τυριά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μπρόκολο καθαρισμένο, σε μπουκετάκια
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ: ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει. Αδειάζετε μέσα το γάλα και ξεκινάτε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει σε μια απαλή μπεσαμέλ.

Αρωματίζετε με το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τα τριμμένα τυριά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεματάτε το μπρόκολο σε άφθονο αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Το σουρώνετε, το βάζετε μέσα σε ένα ταψάκι στριμωχτά, το περιχύνετε με την μπεσαμέλ και το ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου και μέχρι να κάνει από πάνω μια χρυσή κρούστα.

Το βγάζετε το αφήνετε να χλιαρέψει και το κόβετε σε μερίδες. Το σερβίρετε χλιαρό στα πιάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Αντί για σκέτο μπρόκολο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίγμα από κουνουπίδι και μπρόκολο ή σκέτο κουνουπίδι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr