OliveMagazine

Γλασαρισμένο φιλέτο σολομού με σάλτσα από κρεμώδες τυρί

Γλασαρισμένο φιλέτο σολομού με σάλτσα από κρεμώδες τυρί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού με την πέτσα τους
  • Για το γλασάρισμα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ barbeque sauce
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • Για τη σάλτσα

  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι μπόλικο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το σολομό: Σ’ ένα μπολ βάζετε τα τέσσερα φιλέτα. Σε άλλο μπολ βάζετε την barbeque sauce, την κέτσαπ, το μέλι ελαφρώς ζεσταμένο και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε με το μίγμα τα φιλέτα και τα μαρινάρετε εκτός ψυγείου για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα συχνά για να νοστιμίσουν από τη μαρινάδα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Bάζετε τα φιλέτα σε ταψί με το δέρμα προς τα πάνω και τα ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσετε. Στο ενδιάμεσο τα αλείφετε με τη μαρινάδα που έχει μείνει στο μπολ που τα μαρινάρατε. Η μαρινάδα θα κάνει κρούστα στον ψημένο σολομό και θα του δώσει υπέροχη, γλυκόξινη γεύση.

Όσο ψήνεται ο σολομός ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος ρίχνοντας ταυτόχρονα το ελαιόλαδο, τον πελτέ, την πάπρικα, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει η κρέμα.

Όταν ζεσταθεί καλά και πάρει μια δυο βράσεις, ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και τη διατηρείτε ζεστή.

Σερβίρετε τον ψημένο σολομό στα πιάτα γαρνίροντας τον με τη σάλτσα και, αν θέλετε, συνοδεύετε με «χιονάτο» ρύζι basmati.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο